Nu de bibliotheek gesloten is tot en met 19 april, willen wij de collectie toch blijven openstellen. Wij nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, maar voorzien vanaf nu een alternatieve dienstverlening om gratis materialen af te halen. Bestellen kan nu al, de afhaalmomenten starten op maandag 30 maart.

logo-afhaalbib.jpg

Hoe materialen bestellen? 

Je kan enkel materialen uitlenen door ze vooraf gratis aan te vragen. Kijk eerst in de catalogus van de bib of de materialen aanwezig zijn. Let goed op de locatie, alleen boeken die aanwezig zijn in de hoofdbibliotheek kan je gratis bestellen.

Dat kan op volgende manieren:

Hoe materialen ophalen?

De afhaalservice start op maandag 30 maart. Wanneer we de boeken voor jou verzameld hebben, ontvang je een bevestiging via mail of telefoon. Het ophalen gebeurt op afspraak en in de inkomhal van de hoofdbib. Respecteer een veilige afstand tot andere bezoekers en bibliotheekmedewerkers bij het afhalen. De uitleentermijn van de materialen bedraagt standaard 4 weken. Zolang de bibliotheek gesloten blijft, worden de uitleentermijnen ook automatisch verlengd.

Materialen kunnen opgehaald worden op:

  • maandag van 10u tot 12u
  • dinsdag van 14u tot 16u
  • woensdag van 17u tot 19u
  • donderdag van 10u tot 12u
  • vrijdag van 14u tot 16u

Hoe materialen inleveren?

Inleveren kan gedurende deze periode enkel via de inleverbus.

Wat als je uitleentermijn verlopen is?

Alle uitgeleende materialen werden tot 27 april verlengd. Zolang de bibliotheek gesloten blijft, worden de uitleentermijnen automatisch aangepast.

campagnebeeld-afhaalbib.jpg

Reserveren van uitgeleende materialen

Dit kan nog steeds gratis via Mijn Bibliotheek of via mail. In dit geval word je verwittigd wanneer het materiaal beschikbaar is voor afhaling. Opgelet! De wachttijd voor deze boeken kan oplopen. Zolang de bib gesloten is, worden de uitleentermijnen automatisch verlengd. 

Meer informatie?

Heb je vragen over de bibliotheek, aarzel dan niet om contact op te nemen via bibliotheek@sint-pieters-leeuw.be of tel. 02 371 22 64 .