Boek
Nederlands

Jules viert Halloween

Jules viert Halloween

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Jules viert Halloween. Hij is verkleed als een grote pompoen en papa is een mummie. Kunnen ze de buren laten schrikken? Prentenboek met illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Halloween
Titel
Jules viert Halloween / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Ekeren: Uitgeverij Mamie, 2023
[18] p. : ill.
ISBN
9789464599107 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek waarin Jules Halloween viert. Jules gaat verkleed als een grote, gekke pompoen, terwijl Marie een heksenjurk aantrekt. Mama maakt van papa een enge mummie. Met papa gaat Jules proberen de buren te laten schrikken. In vriendelijke, opgewekte stijl geschreven. Met gekleurde illustraties in een simpele tekenstijl met duidelijk lijnen en ronde vormen. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar. Annemie Berebrouckx (Ekeren, 1970) is een bekende Belgische schrijver en illustrator.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia