Boek
Nederlands

Motvluchts visioen

Erin Hunter (auteur), Ans van der Graaff (vertaler), Pauline Akkerhuis (vertaler)
Motvlucht, dochter van de WindClanLeider Windredder, groeit op in een onzekere tijd. De jonge kat is een dromer en kan niet voldoen aan de verwachtingen van haar strenge moeder. Ze verlaat de Clan en begint aan een lange reis. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Motvluchts visioen
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Ans van der Graaff Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Moth Flight's vision
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
569 p.
Aantekening
De superedities in de Warrior Cats reeks zijn stand alone titels die ongeveer het dubbele in lengte zijn van de andere delen.
ISBN
9789463377287 (hardback)

Besprekingen

Een boek uit de serie ‘Warrior cats’. Motvlucht, de dochter van WindClanleider Windrenner, groeit op in een onzekere tijd. Ze is een dromer en kan niet voldoen aan de verwachtingen van haar strenge moeder. Na een teleurstelling verlaat ze de Clan en begint aan een reis die haar leven en dat van de Clans voorgoed zal veranderen. Meeslepend en sfeervol geschreven. Voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Erin Hunter is de naam van een schrijverscollectief.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia