Strip
Nederlands

Poh & Slim Droomdetectives

Ger Apeldoorn (scenarist), Willem Ritstier (scenarist), Ralf van der Hoeven (illustrator)
In Dromenland proberen droomdetectives Poh en Slim absurditeiten, mysteries en misdaden op te lossen. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Poh & Slim Droomdetectives
Scenarist
Ger Apeldoorn Willem Ritstier
Illustrator
Ralf van der Hoeven
Taal
Nederlands
Uitgever
Hengelo: Hum!, 2023
50 p. : ill.
ISBN
9789083320977 (paperback)

Besprekingen

Een fantasierijk, avontuurlijk stripverhaal. Poh en Slim hebben het beroep droomdetective. Ze houden zich bezig met het onderzoeken van absurditeiten, mysteries en misdaden in Dromenland. Omdat iedereen droomt, is er genoeg dat opgelost moet worden. Met humor geschreven. Ballonstrip met gekleurde illustraties in een traditionele stripstijl met veel bewegings- en snelheidslijnen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Ger Apeldoorn

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Ger Apeldoorn (1959) is een Nederlands acteur en schrijver. Hij studeerde Nederlands en Theaterwetenschappen in Amsterdam. Vanaf 1986 werkt Ger samen met presentator en schrijver Harm Edens.

Carrière

Apeldoorn is werkzaam als acteur en als schrijver. Hij schreef in de jaren negentig scripts voor de populaire comedyseries Het Zonnetje in Huis en SamSam. In 2005 was hij een van de schrijvers van de comedyserie Samen op Talpa. In 2007 en 2008 speelde hij de rol van Kees Bosch in Goede tijden, slechte tijden.

Ger Apeldoorn heeft als vertaler gewerkt voor Juniorpress en was daar onder andere vertaler van de Uncanny X-men onder de pseudoniem Gé Apeldee. In 2016 en 2017 schreef hij ook de scenario's voor enkele korte verhalen in de stripreeks Fflint voor het tijdschrift StripGlossy.

In 2014 verscheen het overzichtsboek De jaren Pep…Lees verder op Wikipedia