Boek
Nederlands

Fun op de baan

Hec Leemans (auteur), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
Mark en Bieke zoeken rust en gaan naar het pretpark, hopend op wat tijd voor elkaar zonder de andere Kampioenen. Maar ze zijn niet de enigen met dat idee... Met gekleurde illustraties. AVI Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Extra onderwerp
AVI 1
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Fun op de baan
Auteur
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789002278860 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk boek voor beginnende lezers in de serie ‘Ik leer lezen met F.C. De Kampioenen'*. Mark en Bieke zoeken rust en gaan naar het pretpark, hopend op wat tijd voor elkaar zonder de andere Kampioenen. Maar ze zijn niet de enigen met dat idee... Het boek bevat de bekende personages uit de tv- en stripreeks. Met humor en in korte zinnen geschreven, inclusief plaatjes die aangeven wie er aan het woord is. Met uitbundige, paginavullende illustraties in frisse kleuren. AVI-niveau Start. Vanaf 6 ca. jaar. Hec Leemans (Temse, 1950) is een alom bekende Belgische stripauteur en kunstschilder. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van …Lees verder op Wikipedia