Boek
Nederlands

Moderniteit in kaart : ontwerp en ruimte in de moderne tijd

John Steegh (auteur), Harrie Teunissen (auteur)
+1
Moderniteit in kaart : ontwerp en ruimte in de moderne tijd
×
Moderniteit in kaart : ontwerp en ruimte in de moderne tijd Moderniteit in kaart : ontwerp en ruimte in de moderne tijd

Moderniteit in kaart : ontwerp en ruimte in de moderne tijd

Verzameling landkaarten van over de hele wereld die voornamelijk de negentiende en twintigste eeuw beslaat. Gebaseerd op de particuliere collectie Steegh-Teunissen.
Titel
Moderniteit in kaart : ontwerp en ruimte in de moderne tijd
Auteur
John Steegh Harrie Teunissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Zwolle: WBOOKS, 2023
239 p. : ill.
Aantekening
Publicatie naar aanleiding van de tentoonstelling te Den Bosch (Design Museum) van 23 september 2023 tot en met 28 januari 2024
ISBN
9789462585942 (hardback)

Besprekingen

Een tentoonstellingscatalogus met historische landkaarten van over de hele wereld die voornamelijk de negentiende en twintigste eeuw beslaat. Het boek is verdeeld in tien thema’s en gebaseerd op de collectie Steegh-Teunissen, een van de grootste particuliere kaartverzamelingen in Nederland. De voornaamste thema’s zijn watermanagement, stadsontwikkeling, etnische relaties en militaire conflicten. Het boek verschijnt ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in Design Museum Den Bosch, van 23 september 2023 t/m 28 januari 2024. Met diepgang geschreven. Voor lezers met verregaande interesse in het onderwerp. Met kaarten in kleur en zwart-wit. John Steegh (Venlo, 1953) is een Nederlandse politicus en Heemraad. Hij schreef een klein aantal boeken.

Over John Steegh

John Pius René Marie Steegh (Venlo, 21 september 1953) is een Nederlands politicus van GroenLinks. Hij was tot 13 januari 2010 wethouder in Leiden.

Biografie

Steegh groeide op in een katholiek gezin. Na het hbs-B aan het Thomas College in Venlo (tussen 1965 en 1971) studeerde Steegh tussen 1971 en 1978 rechten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij specialiseerde zich in bestuursrecht, staatsrecht en rechtsfilosofie. In 1978 studeerde hij een semester stadssociologie aan de École pratique des hautes études in Parijs.

Steegh werd tijdens zijn studie rechten politiek actief bij de Politieke Partij Radikalen. Hij was tussen 1975 en 1978 bestuurslid en later voorzitter van de afdeling Nijmegen en fractie assistent van de gemeenteraadsfractie.

Nadat hij uit Parijs terugkwam, verhuisde Steegh eind jaren zeventig naar Leiden. Hij werkte vanaf 1978 bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, eerst als wetgevingsjurist e…Lees verder op Wikipedia