Dvd
Engels

All the beauty and the bloodshed

Laura Poitras (regisseur)

All the beauty and the bloodshed

Genre:
Portret van de beroemde fotografe Nan Goldin en haar strijd tegen de familie Sackler vanwege de opiatencrisis in de VS.
Titel
All the beauty and the bloodshed
Regisseur
Laura Poitras
Taal
Engels
Uitgever
Cinéart, [2023]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
117 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
EAN
5051083194778

Besprekingen

'All the beauty and the bloodshed' vertelt een emotioneel en veelzijdig verhaal over de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Oscarwinnaar Laura Poitras (CITIZENFOUR) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw. De documentaire toont het leven, de carrière en het activisme van Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Haar persoonlijke inspiratie kwam tot uiting in haar fotografie. Goldin laat zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat vandaag de dag de strijd aan met de Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis. Terwijl deze crisis nog dagelijks slachtoffers maakt, blijft de familie Sackler groot sponsor van belangrijke musea wereldwijd. Goldin’s strijd helpt haar om haar eigen…Lees verder

Over Laura Poitras

CC BY 3.0 - Foto van/door Katy Scoggin

Laura Poitras (Boston, 2 februari 1964) is een Amerikaanse documentairemaakster. Ze werd vooral bekend doordat ze als eerste de geheime informatie van Edward Snowden ontving.

Biografie

Laura Poitras is de dochter van James Poitras en Patricia Poitras, de oprichters van het Poitras Center for Affective Disorders Research aan het McGovern Institute for Brain Research. Na de middelbare school studeerde Poitras aan de San Francisco Art Institute. In 1992 verliet ze San Francisco om zich te vestigen in New York om verder te studeren. In 1996 studeerde ze af van The New School for Public Engagement.

Filmografie

Een selectie van haar filmografie.

  • Exact Fantasy (1995)
  • Flag Wars (2003)
  • Oh Say Can You See... (2003)
  • My Country, My Country (2006)
  • The Oath (2010)
  • Citizenfour (2014)
  • Risk (2…Lees verder op Wikipedia