Boek
Nederlands

De bril van Beer

Leo Timmers (auteur)
+1
De bril van Beer
×
De bril van Beer De bril van Beer

De bril van Beer

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De bril van Beer is verdwenen. Als hij op zoek gaat naar zijn bril, ziet hij allerlei dieren die er eerder niet waren. Hoe kan dat nu? Prentenboek met illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
De bril van Beer / [tekst en illustraties] Leo Timmers
Auteur
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023
[36] p. : ill.
ISBN
9789045129426 (hardback)

Besprekingen

Een grappig prentenboek over een beer die zijn bril kwijt is. Beer gaat op zoek naar zijn bril. Hij denkt dat zijn vriend Giraf misschien wel weet waar hij is gebleven, dus gaat hij naar hem toe. Onderweg komt hij allerlei dieren tegen die er eerder niet waren, zoals een olifant, een krokodil, een flamingo en een hert. Uiteindelijk komt hij een lange slungel met vlekken tegen, maar dat kan Giraf toch niet zijn? Beer begrijpt het niet. In opgewekte en vriendelijke stijl geschreven. Met vrolijke, schattige illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar. Leo Timmers (Genk, 1970) is een bekende Belgische schrijver, grafisch ontwerper en illustrator. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Leo Timmers

Leo Timmers (Genk, 12 februari 1970) is een Vlaams jeugdauteur en illustrator. Hij is de zoon van kunstenaar Staf Timmers.

Leven

Timmers groeide op in Houthalen-Helchteren. Door zijn dyslexie las hij tijdens zijn jeugd meer strips dan boeken. Als gevolg begon hij op zijn achtste zelf stripverhaaltjes te tekenen en te schrijven. Later studeerde hij Publiciteit en Grafische Vormgeving en na zijn studies begon hij als zelfstandig illustrator. Toen hij met zijn gezin naar Brussel verhuisde, schreef hij ook de eerste teksten bij zijn prentenboeken.

Werk

In 1993 debuteerde Leo Timmers als illustrator met Ted en Netje van Agnes Verboven. Zijn cartooneske tekenstijl kenmerkt zich door humor, vorm en kleur en daardoor springen zijn illustraties meteen in het oog. Zijn felgekleurde prenten en scherp afgelijnde figuren passen dan ook bij de humoristische ondertoon va…Lees verder op Wikipedia