Boek
Nederlands

Het dikke Boeboekssprookjesboek

Marc de Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Het dikke Boeboekssprookjesboek
×
Het dikke Boeboekssprookjesboek Het dikke Boeboekssprookjesboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lees mee met de Boeboek-sprookjes, al zien die er een tikkeltje anders uit dan je gewend bent. Zo zijn er Grasgroentje en de Dwergmuizen, Roodmutsje, Assepoep en Rozabel, en het Pukkelbeest. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Het dikke Boeboekssprookjesboek
Auteur
Marc de Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
255 p. : ill.
ISBN
9789463377300 (hardback)

Besprekingen

Een verhalenbundel uit de serie over de Boeboeks. Ook in de wereld van de Boeboeks worden sprookjes verteld, maar net iets anders. De jonge lezer maakt kennis met Grasgroentje en de Dwergmuizen, Roodmutsje, Soes en Piepje, Assepoep, Braambloempje, de Puitprins en Rozabel, en het Pukkelbeest. In grappige, vrolijke stijl geschreven. Met herkenbare kleurenillustraties en opvallende typografie. Zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Marc De Bel (Kruishoutem, 1954) is een bekende auteur, scenarioschrijver, illustrator en jeugdauteur. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven

Over Marc de Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1‚ĶLees verder op Wikipedia