Boek
Nederlands

Lava

Mireille Geus (auteur)
+1
Lava
×
Lava Lava
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Prinses Lava wordt bijna dertien en maakt een reis naar het land dat haar koninkrijk zal worden. Ze reist niet met haar tweelingzus, zoals ze wilde, maar met een hond en een jongen, en krijgt de opdracht om iets mysterieus genaamd Aventurijn te vinden. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Lava
Auteur
Mireille Geus
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, copyright 2023
180 p.
ISBN
9789047714682 (hardback)

Besprekingen

Een origineel sprookje over een prinses die een belangrijke reis moet maken. Prinses Lava wordt volgende week dertien: tijd om de reis te maken naar het land dat haar koninkrijk zal worden. Ze gaat op pad met een hond, een jongen en de opdracht om iets te vinden om in haar nieuwe land aan het volk aan te bieden. Iets dat Aventurijn heet. Maar Lava wil niet met een mottige hond en een bozige jongen op stap, ze wil deze reis met haar tweelingzus maken — zoals ze altijd van plan waren. Maar haar zus is er niet meer. De reis van Lava is confronterend, vormend en louterend. Zal ze erachter komen wat Aventurijn is, en zal ze haar land bereiken? In fantasierijke, invoelende stijl geschreven. Met enkele illustraties in zwart-wit met steunkleur oranje. Voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een zeer bekende Nederlandse jeugdboekenschrijver. Ze won eerder de prestigieuze Gouden Griffel.

Over Mireille Geus

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een Nederlandse schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2016 met de roman 'Een makkelijk kind' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Haar ca. dertig jeugdboeken verschenen in tien verschillende landen en haar jeugdboek Big werden bekroond met de Gouden Griffel in 2006. In april 2019 verscheen haar tweede autobiografische roman 'Madame Jeanette' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Voordat Mireille kinderboeken schreef, schreef ze toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze schrijft boeken voor verschillende jeugdboek uitgeverijen zoals Uitgeverij Zwijsen, Maretak, Lemniscaat, Gottmer en Leopold. Haar eerste kinderboek was Virenzo en ik, gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar vertelde. Het werd bekroond met Vlag & Wimpel. Met Big, haar tweede boek, sleepte ze de Gouden Griffel 2006 in de wacht. Ook werd Big genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008 en werd het vert…Lees verder op Wikipedia