Strip
Nederlands

De keisnijding

Nix (auteur), Benus (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op de rommelmarkt doet Stafke een unieke vondst, een originele gravure van Bruegel. Zijn opwinding is van korte duur, want diezelfde nacht wordt zijn nieuwe aanwinst gestolen tijdens een brutale inbraak. Stafke betrapt de dader op heterdaad en moet het bekopen met een tik op zijn hoofd die hem een flinke buil bezorgt en hem in een coma doet belanden. In zijn dromen wordt hij getransporteerd naar h
Onderwerp
Politie
Titel
De keisnijding
Auteur
Nix
Illustrator
Benus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002279300 (paperback)

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy en is opvolger van Merho als scenarist van De Kiekeboes.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een…Lees verder op Wikipedia