Strip
Nederlands

De krijtkampioen

Peter Van Gucht (scenarist), Luc Morjaeu (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Willy Vandersteen twijfelt aan zijn talent als verteller, dus fluistert zijn vriendinnetje Wanda hem ideeën in. Maar dan vertrekt ze naar Canada. Jaren later klopt Wanda aan bij Suske en Wiske om erachter te komen of Willy hun laatste verhaal heeft afgemaakt. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De krijtkampioen
Scenarist
Peter Van Gucht
Illustrator
Luc Morjaeu
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
[48] p. : ill.
ISBN
9789002276538 (paperback)

Besprekingen

Deel 370 uit de stripserie 'Suske en Wiske', over de jonge Willy Vandersteen. Willy tekent verhalen op de stoep, maar twijfelt aan zijn talent als verteller. Zijn vriendinnetje Wanda fluistert hem ideeën in, maar vertrekt onverwachts naar Canada, waardoor Willy boos en zonder haar inspiratie achterblijft, en hun meest recente verhaal niet afmaakt. Jaren later keert Wanda terug, op zoek naar de familie van Willy en het laatste verhaal waar ze samen aan werkten. Willy’s dochter verwijst haar naar Suske en Wiske. Samen reconstrueren ze de stoepkrijttekeningen van Willy en wat blijkt? Hij heeft het verhaal toch afgemaakt! Maar heeft hij Wanda vergeven? Ballonstrip in kleur in de klassieke, herkenbare stijl. Vanaf ca. 9 jaar. Luc Morjaeu (Niel, 1960) is een zeer bekende Belgische illustrator, stripauteur en karikaturist.

Over Peter Van Gucht

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Otter

Peter Van Gucht (Ekeren, 19 juni 1963) is een Vlaams stripauteur, acteur en stemacteur.

Hij heeft sinds februari 2005 de leiding over het scenarioteam van Suske en Wiske, sinds 2022 van Galaxa en sinds 2023 van De Rode Ridder.

Biografie

Van Gucht volgde de opleiding Animatiefilm in het HRITCS te Brussel.

Stemacteur

Hij heeft vele reclamespots ingesproken. Hiernaast is hij ook stemacteur in vele tekenfilms, zoals Disneys Dinosaur, Atlantis: De Verzonken Stad, Ice Age (overgekocht door Disney), Finding Nemo, Brother Bear en Alice in Wonderland. Van Gucht doet in de Nederlandse en Vlaamse versie van Toy Story 3 en Toy Story 4 de stem van Hamm. Ook was hij Hamm in de Pixar-shorts Partysaurus Rex, Hawaiian Vacation, Small Fry, Forky Asks a Question en in de Disney Inf…Lees verder op Wikipedia