Boek
Nederlands

Droomreis Parijs?! : avonturen van een niet-zo-hippe zangeres

Rachel Renée Russell (auteur), Nikki Russel (medewerker), Mechteld Jansen (vertaler)
+1
Droomreis Parijs?! : avonturen van een niet-zo-hippe zangeres
×
Droomreis Parijs?! : avonturen van een niet-zo-hippe zangeres Droomreis Parijs?! : avonturen van een niet-zo-hippe zangeres

Droomreis Parijs?! : avonturen van een niet-zo-hippe zangeres

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Nikki en haar band worden uitgenodigd voor een fotoshoot in Parijs! Helaas gaat roddelkoningin MacKenzie ook mee, en dat is nog maar één van de problemen... Dagboek met stripachtige zwart-wittekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Beroemd zijn, Parijs
Titel
Droomreis Parijs?! : avonturen van een niet-zo-hippe zangeres
Auteur
Rachel Renée Russell
Medewerker
Nikki Russel
Vertaler
Mechteld Jansen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tales from a not-so-posh Paris adventure
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, © 2023
333 p. : ill.
ISBN
9789026154805 (hardback)

Besprekingen

Deel 15 van de vrolijke, populaire tienerserie 'Dagboek van een muts’*. Het is vakantie en Nikki verveelt zich. De tour met de Bad Boyz-band is abrupt gestopt, en tijdens een optreden met haar eigen bandje is Nikki bijna van het podium gestort. Om je kapot te schamen! Dan krijgt Nikki een telefoontje: of ze met haar band (lees: crush Brandon en haar vriendinnen) naar Parijs wil komen voor een fotoshoot. Beter kan niet, toch? Maar ook roddelkoningin MacKenzie gaat mee. En dat is nog maar één van de problemen… Grappig en hedendaags geschreven, opgemaakt in een speelse dagboekvorm met veel gebruik van hoofdletters. Met stripachtige lijntekeningen in zwart-wit. Voor kinderen vanaf ca. 11 jaar. Rachel Renée Russell (1959) is een internationaal bekende Amerikaanse jeugdauteur en advocate. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Rachel Renée Russell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Suna Lee and Rachel Renee Russell

Rachel Renée Russell (St. Joseph (Michigan), 13 maart 1959) is een Amerikaanse jeugdboekenschrijfster en advocate.

Ze bracht in juni 2009 het eerste deel uit van Dagboek van een muts (Engels: Dork Diaries), een reeks over een personage met autobiografische elementen, Nikki J. Maxwell. Van de reeks werden al vijf miljoen exemplaren verkocht in de oorspronkelijke versie. Boeken uit de reeks werden in 28 talen vertaald en in 35 landen uitgebracht. Het eerste deel van de reeks leverde haar een 2010 Children’s Choice Book of the Year Award op. De serie telt anno 2017 dertien boeken. In 2017 werd deel 10, Puppy Love, bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Russell schrijft ook jongensboeken. In 2017 verscheen in de serie Max Kruimel de eerste titel Superheld op sokken, gevolgd door Stank voor dank en Crimineel cool.

Privé

Ze heef…Lees verder op Wikipedia

Suggesties