Boek
Nederlands

Iets geweldigs

De twee vrienden Jacominus en Policarpe proberen samen een ongrijpbare, maar heel dierbare herinnering te achterhalen. Ze gaan terug in de tijd en herbeleven gezamenlijke momenten. Met warme, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Iets geweldigs / geïllustreerd en verteld door Rébecca Dautremer
Auteur
Rébecca Dautremer
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Une chose formidable
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2023
[56] p. : ill.
ISBN
9789002278792 (hardback)

Besprekingen

Een sfeervol prentenboek over vriendschap en fijne herinneringen. Het verhaal gaat over Jacominus het konijn, die op een middag uit zijn dutje gewekt wordt door zijn oude vriend Policarpe de stier. Samen proberen ze een ongrijpbare, maar dierbare herinnering te achterhalen. Ze gaan terug in de tijd en herbeleven verschillende gezamenlijke momenten. In vriendelijke, beeldende stijl geschreven. Met warme, sfeervolle kleurenillustraties met veel detail en speciale aandacht voor de weergave van texturen. Vanaf ca. 9 jaar. Rébecca Dautremer (Gap, 1971) is een Franse illustrator en jeugdauteur. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Iets geweldigs

Terwijl Jacominus wacht op z'n beste vriend Policarpe, laat hij eventjes zijn ogen dichtvallen. Straks moet hij Policarpe vertellen over iets belangrijks. Maar wanneer hij wakker schiet, is het niet enkel veel later dan hij gehoopt had, hij is ook die ene herinnering vergeten. Samen halen ze de ene na de andere herinnering op. Maar het is altijd een net-niet. Zullen ze alsnog te weten komen wat Jacominus zo graag wilde vertellen?Op grote pagina's haalt Rébecca Dautremer het beste uit de kast: het schattige konijntje Jacominus en z'n veel grotere vriend Policarpe halen herinneringen op. Het ene wilde verhaal na het andere, en toch is het nooit overdreven groot. De illustraties echter, doen ze zo groots aanvoelen. De herhaling waarbij ze na een herinnering weer naast elkaar op een stoeltje gaan zitten nadenken, werkt goed voor de doelgroep. Dat de grote Policarpe naar het einde toe bijna helemaal door zijn stoel gezakt is van het nadenken, zorgt voor de nodige hila…Lees verder