Bibfestival

logo bibfestival-01.jpg

Op zondag 19 mei organiseert de bibliotheek een heus Bibfestival. Alle kinderen en jongeren van 0 tot 14 jaar (en hun ouders) zijn van 14u tot 18u welkom in het kasteel Coloma. Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven is niet nodig.

Aan het Bibfestival is ook een wedstrijd verbonden. Meer info vind je hier.

programma-bibfestival.jpg

Muzikale vertelling ‘Reinaert!’

Vanaf 6 jaar

De gulzige kat Tibeert, de jammerende beer Bruun, de ijdele leeuwenkoning Nobel… Allemaal laten ze zich beetnemen door de sluwe en vindingrijke vos Reinaert. Met een bonte waaier aan muziekinstrumenten wordt deze muzikale fabel terug leven ingeblazen.

Muzikale voorstelling ‘Doeng Tsjoeka’

Van 2 tot 6 jaar

Tuutuut! Langzaam komt de trein in beweging. Een bont gezelschap zit aan boord. Doeng tsjoeka tsjoeka doeng tsjoeka tsjoeka. Ritmisch rijdt de trein van deur tot deur. We zingen, toeteren en tokkelen, we klappen en dansen ons een weg naar huis… thuis… wie hoort waar? Kan het jonge publiek ons helpen een thuis te vinden voor iedereen?

Illustrator aan het werk: Benjamin Leroy

Vanaf 7 jaar

Benjamin Leroy, illustrator van onder andere de boekenreeks ‘Suzie Ruzie’, ‘De Zuurtjes’ en ‘Plasman’ brengt zijn tekentafel mee en gaat live aan de slag. Al tekenend vertelt hij hoe zijn personages tot stand komen en zijn boeken vorm krijgen. Zijn live tekenkunsten worden geprojecteerd op een groot scherm waardoor iedereen in de zaal kan mee volgen.

Theatervoorstelling ‘Circus Minimini’

Van 3 tot 8 jaar

Mijnheer Minimini presenteert u het kleinste circusje ter wereld, maar met attracties van wereldniveau! Aanschouw de gulzige papegaai Roepie, Sammy de waaghals en nog een heleboel andere bijzondere figuren (die nogal sterk op de circusdirecteur lijken).

Workshop ‘Handletteren’

Vanaf 8 jaar

Elk uur kan je aan tafel aanschuiven voor een workshop handletteren gegeven door Studio Bon+Jour. Je leert er enkele lettertypes, banners en kleine doodles om zelf aan de slag te gaan.

Workshop ‘Schapenwolkjeswit’

0-18 maanden en 18 maanden tot 3 jaar

Tijdens deze workshop ontdek je als ouder of grootouder samen met je kind leuke slaapritueeltjes die je thuis kan toepassen. Om 14u30 start de workshop voor baby’s van 0 tot 18 maanden. Om 15u30 start de workshop voor peuters van 18 maanden tot 3 jaar. Breng zeker een zacht dekentje en knuffel mee.

Meet & Greet met een echte ‘Held’ Dempsey

Alle leeftijden

In de ‘Helden’ op Ketnet proberen vier jonge waaghalzen allerlei fantastische stunts uit en tonen ze hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Sieg, Dempsey, Nico en Maureen zijn jullie zeker welbekend.
Held ‘Dempsey’ komt op het Bibfestival op bezoek. Maak een praatje, ga met hem op de foto of misschien daag jij hem wel uit.

Arcadegames

Alle leeftijden

Sta aan de knoppen van enkele speelautomaten, alleen of met enkele vrienden en probeer de highscore te verbreken. Zowel voor beginners als voor doorgewinterde gamers.

Boekenzoektocht

Alle leeftijden

Een leuke speurtocht doorheen het domein met vragen voor kleuters en kinderen vanaf 6 jaar. Je start in het kasteel Coloma en na vele omzwervingen en het kraken van de code ontvang je een fijne verrassing.

En verder...

Ga op verkenning in het kasteel (of buiten op het domein) en ontdek allerlei activiteiten: laat de ballonkunstenaar een knotsgekke ballon ontwerpen, neem een originele foto met je vrienden in ons fotohokje, leer programmeren aan de pop-up Coderdojo, speel met onze nieuwe collectie buitenspelletjes, ontspan even in het babyhoekje of geniet van het goede leven aan de bar en de foodtruck.