Spelletjesnamiddag in de bib

Elke schoolvakantie organiseren we een spelletjenamiddag in de bib. Dan zijn alle kinderen tussen 4 en 12 jaar welkom om spelletjes te komen spelen. Kom samen met je vrienden of ouders naar de bib om nieuwe gezelschapsspellen te ontdekken.

Quand
Van 27 december 2019 tot 8 april 2020

Verdieping op zolder: Christine Van de Steene

Doorheen het jaar nodigt de bib een interessante spreker uit op de Roosezolder. In de lezing van maart geeft Christine Van de Steene op een kernachtige manier zicht op oorzaken en kenmerken van het perfectionismepatroon. Ze deelt ook – recht uit de eigen praktijk – een aantal handvaten om een uit de hand gelopen perfectionisme weer in evenwicht te brengen en om te zetten naar een troef.

Quand
woensdag 4 maart 2020

Filmvoorstelling 'Toy Story 4'

Maart is jeugdboekenmaand, en dit jaar gaat de bib op tournee! Het Zonnig Leven wordt omgetoverd tot ‘Cinema Zuun’. Je kan er naar de spannende avonturen van Woody en Buzz Lightyear komen kijken.

Quand
vrijdag 6 maart 2020

CoderDojo

Tijdens onze CoderDojo-workshop leer je games, websites, apps en software programmeren. Het ontdekken waard!

Quand
Van 7 maart 2020 tot 6 juni 2020

Voorlezen in de bib

Maart is jeugdboekenmaand, en dit jaar gaat de bib op tournee! Kom naar de bib in ‘t Negenmanneke voor voorleesplezier. Want voorlezen doet je nieuwe werelden ontdekken!

Quand
woensdag 11 maart 2020

Theatervoorstelling Mammoet Bravo

Maart is jeugdboekenmaand, en dit jaar gaat de bib op tournee! In Vlezenbeek worden in een wervelende show de fantasierijke verhalen van Stefan Boonen op een geweldige manier tot leven gebracht.

Quand
zondag 15 maart 2020

Spelletjesnamiddag

Maart is jeugdboekenmaand, en dit jaar gaat de bib op tournee! We maken er een gezellige namiddag van in Ruisbroek. Neem je vrienden en familie mee en kom samen leuke gezelschapspelletjes spelen.

Quand
woensdag 18 maart 2020

Workshop Vinylcutten

Maart is jeugdboekenmaand, en dit jaar gaat de bib op tournee! In het hoofdbibliotheek leer je vinylcutten. Tijdens deze workshop ontwerp je je eigen logo. Met behulp van de vinylcutter snijden we het stickerontwerp uit dat je kan meenemen naar huis.

Quand
zaterdag 21 maart 2020

Verteltheater 'Wonderling'

Maart is jeugdboekenmaand, en dit jaar gaat de bib op tournee!

Quand
woensdag 25 maart 2020

Verdieping op zolder: Oscar van den Bogaard

Om de 2 maand nodigt de bib een interessante spreker uit op de Roosezolder. In april, op wereldboekendag, komt de Nederlandse auteur Oscar van den Boogaard vertellen over zijn werk en zijn bijzondere band met het Pajottenland. Hij brak bij het brede publiek door met titels als ‘De heerlijkheid van Julia’ en ‘Kindsoldaat’.

Quand
donderdag 23 april 2020