levende bib

Voor het eerst organiseren we een Levende Bibliotheek (10u-12u) tijdens onze Verwenzondag op 9 oktober.

Het concept is eenvoudig: in de plaats van een boek leen je een persoon uit die een interessant verhaal heeft en dat met jou als lener wilt delen. Gedurende een kwartier ga je in gesprek. Het levende boek vertelt en jij kan vragen stellen.
We bieden een  gevarieerde collectie levende boeken aan: een rolstoelgebruiker, een hockeyspeelster, een ex-alcoholverslaafde, de burgemeester, een danseres, een moslimvrouw en een globetrotter.

De regels voor de lezers zijn simpel: respecteer het boek, wees nieuwsgierig, breng het boek op tijd terug en in dezelfde staat. Beide partijen hebben het recht om de uitleen op elk moment stop te zetten.

Interesse in een verhaal? Reserveer dan nu een levend boek

Rolstoelgebruiker

handicap

 

Toen ze 47 jaar was, leefde Linda nog zonder handicap. Vier jaar geleden sloeg het noodlot en werd een deel van haar rechteronderbeen geamputeerd. 

Toch kiest ze voluit voor het leven, met handicap, en ze grijpt elk mooi moment voor de volle 100%. 

Danseres

dansen

 

Als danseres bij Ultima Vez heeft Lief al een groot stuk van de wereld gezien. Ultima Vez is een internationaal dansgezelschap uit Brussel.

Ook privé bewandelt Lief een uniek pad. Niet alleen groeide zij op zonder vader, ook is ze zelf alleenstaande moeder.

Hockyspeelster

hockey

 

Erica speelde 14 jaar in de Belgische eredivisie en maakte in 2012 deel uit van de Belgische nationale hockeyploeg de Red Panthers, die deelnam aan de Olympische Zomerspelen in Londen. 

Ze droeg maar liefst 155 keer het truitje van de nationale ploeg.

Anonieme Alcoholisten

alcohol

 

Walther is reeds zes jaar lid van de AA, de Anonieme Alcoholisten. Alcoholist ben je voor het leven, maar Walther leerde hier mee om te gaan.

Benieuwd naar hoe hij die ommekeer gemaakt heeft?

Burgemeester

burgemeester

 

Hoeven we onze burgemeester eigenlijk nog voor te stellen?

Jan groeide op in Negenmanneke en verhuisde later naar het centrum van Leeuw. 

We kennen hem als een sociaal betrokken en makkelijk aanspreekbare burgemeester, die zich met passie en ambitie inzet voor alle leeuwenaren.

Globetrotter

camper

 

Hilke en Lies maakten hun droom concreet en reisden een half jaar met hun drie kinderen in een camper door de Balkan.

Back to basic, niet enkel zien maar zijn, thuisonderwijs, onderweg zonder kompas, dichtbij de natuur en andere culturen,... écht de tijd hebben voor je kinderen en elkaar

Moslima

culturen

 

Karima is in België geboren, met Marokkaanse roots. In 2005, toen ze 33 jaar oud was, maakte ze de weloverwogen beslissing om gesluierd door het leven te gaan.

Hoewel ze van haar job als kleuterleidster hield, moest ze hier omwille van gezondheidsredenen mee stoppen.