maakbib

Een MaakBib is een maakplaats waar elke nieuwsgierige kan komen kennismaken met leuke tools zoals een lasercutter, snijplotter of 3D-printer.

In september starten we met een aantal basisvormingen waar je met onze toestellen leert werken. Als je er alleen mee aan de slag kan gaan, dan ben je welkom op onze Open-Maakbib-Momenten. Daarnaast worden verschillende workshops georganiseerd.

We beginnen vanaf nul, dus er is geen voorkennis vereist. Alle leeftijden zijn welkom, jong, oud en alles er tussenin.

Ideeën komen in de Maakbib tot leven. Er wordt naar elkaar geluisterd en samen creëren we een antwoord.

Open MaakBib-momenten

logo maakbib

Elke zaterdag van 9.30 tot 12.30u.

Om toegang te krijgen tot de open MaakBib moet je de nodige voorkennis hebben of één van onze vormingen gevolgd hebben. Je kan gebruik maken van de machines. Je gaat zelfstandig aan de slag, er wordt geen les gegeven, maar er is wel steeds een vrijwilliger aanwezig.

Lasercutter

lasercutter

Workshops

Met de lasercutter kan je heel precies kunststoffen, glas, hout en textiel snijden, graveren en etsen  Wil je zelf aan de slag met de lasercutter? Dan is kennis van ontwerpsoftware nodig.

3D-printer

3D Printen

Workshops

Een 3D-printer is een printer die op basis van digitale tekeningen driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen.

Snijplotter

snijplotter resultaat

Workshops

Een snijplotter snijdt ontwerpen die jij maakt heel precies uit. Dat kan in verschillende materialen zoals flex en flock (voor textiel), vinyl (voor bestickering), papier of leer.