maakbib


Een MaakBib is een maakplaats waar elke nieuwsgierige kan komen kennismaken met leuke tools zoals een lasercutter, snijplotter of 3D-printer.

We starten opnieuw met basisvormingen waar je met onze toestellen leert werken. Als je er alleen mee aan de slag kan, dan ben je welkom op onze Open-Maakbib-Momenten. Daarnaast worden verschillende workshops georganiseerd. Tot slot kan je ook materiaal uitlenen, weliswaar na een korte basisopleiding.

We beginnen vanaf nul, basiskennis werken met een computer wordt wel verwacht. Alle leeftijden zijn welkom, jong, oud en alles er tussenin.

Ideeën komen in de Maakbib tot leven. Er wordt naar elkaar geluisterd en samen creëren we een antwoord.

Lasercutter

lasercut machine

Workshops

Met de lasercutter kan je heel precies kunststoffen, glas, hout en textiel snijden, graveren en etsen. Wil je zelf aan de slag met de lasercutter? Dan is kennis van ontwerpsoftware nodig. Er is voor elk niveau een aanbod.

3D-printer

boot 3D

Workshops

Een 3D-printer is een printer die op basis van digitale tekeningen driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen.

Snijplotter

Eigen ontwerp met de snijplotter

Workshops

Een snijplotter snijdt ontwerpen die jij maakt heel precies uit. Dat kan in verschillende materialen zoals flex en flock (voor textiel), vinyl (voor bestickering), papier of leer.

Thema-Workshops

workshop thema kerst

Nu: Thema Kerst

Geschenkje nodig voor de feestdagen? Kom dit jaar verrassend uit de hoek en maak je cadeau zelf met snijplotter en lasercutter.