Smart Café

Heb je een tablet of smartphone? Wil je graag wat tips en trucs opdoen? Samen helpen we je graag verder tijdens het maandelijkse Smart Café. Deze worden van februari tot mei georganiseerd in de hoofdbibliotheek, telkens op de laatste woensdag van de maand. Het is geen cursus maar een leerrijk en gezellig moment. Samen met anderen wissel je ervaringen uit en leer je je toestel beter kennen.

Wanneer
Van 25 september 2019 tot 27 november 2019

Spelletjesnamiddag in de bib

Op woensdag 30 oktober gaan we weer spelletjes spelen met alle kinderen tussen 4 en 12 jaar. Kom samen met je vrienden of ouders naar de bib om nieuwe gezelschapsspellen te ontdekken.

Wanneer
Van 30 oktober 2019 tot 8 april 2020

CoderDojo

Tijdens onze CoderDojo-workshop leer je games, websites, apps en software programmeren. Het ontdekken waard!

Wanneer
Van 7 september 2019 tot 6 juni 2020

Verdieping op zolder: Hajo Beeckman

Om de 2 maand nodigt de bib een interessante spreker uit op de Roosezolder. In november komt uw dagelijkse gids door de files langs, VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. Vanuit een bevoorrechte positie volgt hij ook de laatste trends in mobiliteit. Hij pleit voor een rationeel debat over mobiliteit.

Wanneer
donderdag 21 november 2019

Voorleesmoment "Met het vliegtapijt de wereld rond"

Kinderen, zet je schrap! Klaar om te vertrekken? Spring op het vliegtapijt en dan ontdekken we samen verhalen van over de hele wereld. En ouders, wees gerust, we zijn op tijd terug thuis voor het middageten.

Wanneer
zondag 24 november 2019

Verdieping op zolder: Eva Daeleman

Om de 2 maand nodigt de bib een interessante spreker uit op de Roosezolder. In januari komt radio- en tv-presentatrice Eva Daeleman vertellen over haar burn-out. In deze lezing deelt ze haar inzichten over en visie op veerkracht, op bewuster leven, op kwetsbaarheid en hoe je burn-out een leerproces kan zijn.

Wanneer
woensdag 29 januari 2020

Verdieping op zolder: Oscar van den Bogaard

Om de 2 maand nodigt de bib een interessante spreker uit op de Roosezolder. In april, op wereldboekendag, komt de Nederlandse auteur Oscar van den Boogaard vertellen over zijn werk en zijn bijzondere band met het Pajottenland. Hij brak bij het brede publiek door met titels als ‘De heerlijkheid van Julia’ en ‘Kindsoldaat’.

Wanneer
donderdag 23 april 2020

Verdieping op zolder: Frank Van Laeken

Om de 2 maand nodigt de bib een interessante spreker uit op de Roosezolder. In juni vertelt journalist Frank Van Laeken over zijn boek ‘Woodstock in België’. 1969 was het jaar van Woodstock, maar wat gebeurde er bij ons? Ook hier werden de eerste volwaardige rockfestivals georganiseerd. Heerlijke tijden voor wie het nog kan navertellen. Een lezing vol verhalen, leuke anekdotes en muziek.

Wanneer
woensdag 24 juni 2020