vast collectie

De hoofdbibliotheek bestaat uit 3 afdelingen, elk met zijn eigen collecties.

Volwassenen (gelijkvloers)
Hier vind je de romans, informatieve boeken, stripverhalen, een taallokaal (met boeken om Nederlands te leren) en gezelschapspelletjes. Wij hebben ook een ruim aanbod aan buitenspelen. Deze kunnen aan de balie aangevraagd worden.

Leeszaal (eerste verdieping)
Hier vind je de cd’s, dvd’s, kranten en tijdschriften, reisgidsen, geschiedkundige boeken en een uitgebreide heemkundige collectie.

Jeugd (tweede verdieping)
Hier vind je prentenboeken, leesboeken, informatieve boeken, stripverhalen, cd’s, dvd’s, luisterboeken en houten puzzels.

Je kan via Bieblo zoeken naar leuke leesboeken volgens jouw interesses.

Ontbreekt er iets in de collectie?

Is er een bepaald werk niet beschikbaar in onze bib? Werd het uitgeleend, (nog) niet aangekocht of is het onvindbaar? Dan heb je 3 mogelijkheden:

1. Aankoopsuggestie
Suggesties zijn altijd welkom in de bib. Je kan je aankoopsuggestie online doorgeven via dit formulier of via een medewerker aan de balie. Je krijgt van ons een seintje zodat je weet of jouw voorstel wel of niet besteld zal worden. Wordt het aangekocht door de bib, dan verwittigen we wanneer het voor jou klaar ligt.

Titels die niet worden aangekocht omdat ze al te oud zijn of niet geschikt zijn voor de collectie van onze bibliotheek kan je eventueel wel nog aanvragen via IBL (zie hieronder).

2. Interbibliothecair lenen (IBL)
Via Interbibliothecair Lenen kan een bibliotheekmedewerker het gewenste materiaal opvragen bij een andere bibliotheek. Dit wordt dan opgestuurd met de post en kan meestal na een drietal werkdagen opgehaald worden. Je kan dit exemplaar vier weken uitlenen, maar niet verlengen. Voor deze service betaal je €2.

3. Bezoek een bibliotheek in de buurt
Je kan als lid van de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw GRATIS terecht bij alle bibliotheken in de buurt. Een lijst van bibliotheken in ons netwerk vind je hier en in deze catalogus kan je opzoeken waar het gezochte werk wel aanwezig is. Op die manier weet je in welke bib je dit zelf kan gaan ophalen (je moet enkel aan de balie van de betreffende bibliotheek je lidmaatschap laten activeren). Let op: de geleende werken moeten ook in deze bib worden terug gebracht en dus niet in Sint-Pieters-Leeuw!