De hoofdbibliotheek bestaat uit 3 afdelingen, elk met zijn eigen collecties.

vast collectie

1. Jeugd (-1ste verdieping)
Hier vind je prentenboeken, leesboeken, informatieve boeken, stripverhalen, dvd’s en Kamishibai-vertelplaten.

Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen er via Bieblo zoeken naar leuke leesboeken volgens hun interesses.

2. Leeszaal (gelijkvloers)
Hier vind je het taallokaal (met boeken om Nederlands te leren), de dvd’s, kranten en tijdschriften, kunstboeken, strips en gezelschapsspelletjes. Wij hebben ook een ruim aanbod aan buitenspelen. Deze kunnen aan de balie aangevraagd worden.

In ons Leescafé of op ons terras kan je ook komen genieten van een lekker kopje koffie of thee (1,5 euro) of een glaasje water (gratis).

3. Volwassenen (1ste verdieping)
Hier vind je de romans en informatieve boeken, maar ook de reisgidsen, groteletterboeken en de poëzie. Daarnaast hebben we ook een grote heemkundige collectie. Deze verdieping is ook de plek waar je kan komen werken op de computer.

 

Ontbreekt er iets in de collectie?

Is er een bepaald werk niet beschikbaar in onze bib? Werd het uitgeleend, (nog) niet aangekocht of is het onvindbaar? Dan heb je 3 mogelijkheden:

1. Aankoopsuggestie

Suggesties zijn altijd welkom in de bib. Je kan je aankoopsuggestie online doorgeven via dit formulier of via een medewerker aan de balie. Je krijgt van ons een seintje zodat je weet of jouw voorstel wel of niet besteld zal worden. Wordt het aangekocht door de bib, dan verwittigen we wanneer het voor jou klaar ligt.

Titels die niet worden aangekocht omdat ze al te oud zijn of niet geschikt zijn voor de collectie van onze bibliotheek kan je eventueel wel nog aanvragen via IBL (zie hieronder).

2. Interbibliothecair lenen (IBL)

Via Interbibliothecair Lenen kan een bibliotheekmedewerker het gewenste materiaal opvragen bij een andere bibliotheek.

Dit wordt dan opgestuurd met de post en kan meestal na een drietal werkdagen opgehaald worden. Je kan dit exemplaar vier weken uitlenen, maar niet verlengen. Voor deze service betaal je €3.

3. Bezoek een bibliotheek in de buurt

Je kan als lid van de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw GRATIS terecht bij alle bibliotheken in de regio*. Je kan in de catalogus nakijken of de gewenste werken in andere bibliotheken beschikbaar zijn. Let op: de geleende exemplaren moeten ook in deze bib worden terug gebracht en dus niet in Sint-Pieters-Leeuw!

*Maken deel uit van de Regiobib: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.
Gooik en Linkebeek behouden voorlopig een afzonderlijk reglement.

Onze laatste aanwinsten